Welke ruiten gebruikt Carglass® voor mijn wagen?

Carglass® gebruikt alleen ruiten van originele kwaliteit – besteld bij dezelfde leveranciers die ook aan je autoconstructeur leveren.

Het enige verschil met je oorspronkelijke ruit? Er staat geen logo van het automerk op. De ruiten worden op dezelfde productielijnen vervaardigd als die van de autobouwers en dragen hetzelfde Europese kwaliteitsmerk. Dit betekent dat de autoruit die we monteren dezelfde hoge kwaliteit heeft als de oorspronkelijke ruit. Wil je dat zelf even dubbelchecken? Zoek dan naar het e-homologatieteken.

Kwaliteit autoruit volgens OEM-normen

Bij Carglass® gebruiken we alleen glas dat is geproduceerd volgens de OEM-normen en rechtstreeks van de leveranciers komt die ook de autoconstructeurs bevoorraden. Dit betekent dat alle autoruiten die we monteren net zo goed zijn van kwaliteit als de originele ruit die we vervangen.

Of het logo van de autofabrikant op de ruit staat of niet, dat zegt niets over de kwaliteit of de oorsprong van de ruit. Het staat er louter omwille van marketingdoeleinden.

Als het om een ruit voor de constructeur zelf gaat staat het logo meestal bij het keurmerk gedrukt (rode cirkel). Dat is het enige verschil met een ruit voor Carglass®.

Homologatie, teken van oorsprong en kwaliteit

Elke autoruit moet een keurmerk hebben. Dat ingewikkelde teken heb je vast al op je autoruiten zien staan. Een wirwar van cijfers en letters, die je exact vertellen wat de kwaliteit en de herkomst is van de ruit.

Het belangrijkste teken op de ruit is het Europese homologatieteken, het E-keurmerk. Dit teken heeft betrekking op de technische kwaliteiten en op de optische eigenschappen van de ruit. Het garandeert dat ze voldoet aan de Europese veiligheids- en kwaliteitseisen en beantwoordt aan de Europese homologatienorm E43R.

Carglass® gebruikt alleen ruiten van originele kwaliteit