Reizen met de camper: dit moet je weten

Droom jij ook van een avontuurlijke vakantie met de camper? Het voertuig heeft de voorbije jaren zijn vaste stek in de reiswereld veroverd. Je geniet zo van absolute vrijheid én comfort: twee ingrediënten voor een onvergetelijke droomvakantie. Maar welk campertype kies je? Hoeveel kost het? En wat met autoruitschade? Carglass® zocht het voor je uit.
camper-min

Op reis met de camper: het juiste type

Ga je alleen of met je gezin op avontuur? Een camper is altijd een succesformule. Je kiest je eigen route en snelheid. En kinderen vinden het supertof. Tijdens de lange ritten kunnen ze iets eten, Nintendo spelen of YouTube kijken. Wat een luxe!

Ga wel voor het campertype dat past bij je gezinssituatie en je reisformule. Met hoeveel mensen ga je op reis? Dat bepaalt het minimumaantal slaapplaatsen en de grootte van het interieur. Je hebt keuze uit vier types:

Camperbus

Een omgebouwde bestelwagen – vaak voorzien van een uitschuifbaar dak. Uiterst compact met weinig opslagruimte en niet volledig uitgerust. Ideaal voor een avontuurlijk koppel, dus.

van-camper-min

Alkoof

De klassieke motorhome – gebouwd op een bestelwagenchassis. Dit voertuig heeft een uitgewerkte bovenbouw met een tweepersoonsbed. Dat maakt een alkoofcamper geschikt voor een gezin met kinderen. De huurprijs valt prima mee – maar hij verbruikt wel veel door zijn grote afmetingen.

alkoof camper

Semi-integraal

Dit campertype biedt een luxueuzere inrichting – denk aan een koelkast of oven. De bovenbouw fungeert hier als opbergruimte. En zijn dak is iets lager: hij slurpt minder brandstof. Zijn nadeel? Je hebt minder slaapplaatsen. Dit type is dus ideaal voor koppels zonder kinderen, gesteld op comfort.

semi-integrale camper

Integraal

Pure luxe. Bij dit type vormen de bestuurderscabine en het wooncompartiment één geheel. Boven de stuurcabine hangt een bed. Zo komt er plaats vrij voor een ruime keuken. Deze camper biedt op-en-top comfort. Maar dat weerspiegelt zich in zijn hoge huurprijs.

integrale mobilhome

 

Heeft jouw camper autoruitschade opgelopen? Carglass® herstelt glasschade aan campers – alleen niét aan integrale campers. Maak hier een afspraak.


Rondtrekken met de camper: kostprijs

Ga je op vakantie in Europa met twee tot vier personen? Reken dan op een gemiddelde huurprijs van 600 euro per week in het laagseizoen. In het hoogseizoen betaal je gemakkelijk 1000 euro per week. Ja, dat is flink wat. Anderzijds: onderweg bespaar je veel omdat je zelf achter de kookpotten staat. Bijkomende kosten zijn:

  • brandstof
  • huur van campingplaats
  • toltarieven, vignetten en milieustickers

De verzekering is meestal inbegrepen bij je huurovereenkomst.


Op vakantie met de camper: autoruitschade

Elke zomer trekken meer mensen eropuit met een camper – ook gezinnen. Dat merken we bij Carglass® aan het aantal herstellingen van camperautoruiten. Heeft jouw camper autoruitschade opgelopen? Carglass® herstelt glasschade aan campers – alleen niét aan integrale campers.  


Reizen met de camper: de ultieme tip

Op vakantie met een camper? Dat staat voor actie en avontuur. Maar denk ook aan je veiligheid én die van anderen. Gebruik daarom de professionele producten van Carglass® voor een perfecte schoonmaakbeurt voor je vertrek. Ontdek de voordelen van Riwax Wheel Cleaner, Riwax Car Shampoo en Riwax Cockpit Spray. Je staat versteld van het resultaat. Ook proberen? Reserveer je favoriete product en haal het af in het Service Center in je buurt.

9 april 2024