Reizen met de camper: vijf tips

De camper geeft je een gevoel van vrijheid en avontuur. Al je spullen inladen, een bestemming kiezen en … je reisneus volgen. Heerlijk! Toch is een goede voorbereiding belangrijk. Zo voorkom je vervelende ongemakken. Check daarom de vijf tips van Carglass®. Zo ga je een zorgeloze vakantie tegemoet.
camper-1

1. Camper huren of kopen

Wat is de slimste optie: een mobilhome huren of kopen? En ga je voor een groot of klein exemplaar? Alles hangt af van het soort reis dat je gaat maken. Trek je met het hele gezin naar een plek waar het niet altijd even zonnig is? Ga dan voor een grote camper. Die verbruikt wel meer dan een kleiner model. Ook een minicamper heeft voor- en nadelen: als het regent, zit je krap bij elkaar. Maar parkeren is dan weer kinderspel.

2. Meten is weten

Staat je camper klaar voor vertrek? Spannend. Zorg ervoor dat je alle afmetingen van het voertuig goed kent. De hoogte, breedte, lengte én het gewicht zijn belangrijk wanneer je onder een brug moet. Of met een veerpontje over het water. Reis je naar het buitenland? Denk dan tijdig aan de nodige vignetten.

3. Goede houvast

Gepakt en gezakt voor je volgende camperbestemming? Check dan vóór je weer de weg oprijdt of alle kastdeuren gesloten zijn en er geen materiaal rondslingert. Zie je toch iets over het hoofd? Dan krijg je problemen bij de eerste drempel of scherpe bocht die je tegenkomt.

Check voor je vertrek de autoruit van je mobilhome. Een sterretje? Laat het snel herstellen voordat het verder barst. Maak nu je afspraak!

4. Waterpas

Je kunt je mobilhome beter niet op een schuine helling installeren. Want zo schuif je naar beneden in je bed. En het water van het toilet en de wastafel loopt moeilijker weg. De oplossing? Let erop dat je altijd zo waterpas mogelijk parkeert.

5. Gas en elektriciteit

Wanneer je op je camping aankomt, sluit je je camper aan voor gas en elektriciteit. Dat vergeet je niet – anders zit je zonder licht. Maar denk ook aan de ontkoppeling van de kabels voor je weer vertrekt. Zo voorkom je schade aan je camper.

Nog een tip: check ook wat je moet doen wanneer je autoruitschade hebt in het buitenland. Carglass® herstelt glasschade aan campers – maar niet aan integrale campers.

De ultieme tip? Reken op Carglass®

Gebruik de professionele producten van Carglass® voor een schitterende schoonmaakbeurt voor je vertrek. Denk maar aan Riwax Wheel Cleaner, Riwax Car Shampoo en Riwax Cockpit Spray. Je staat versteld van het resultaat. Ook proberen? Ga meteen naar onze shop. Reserveer je product en haal het af in een Service Center bij jou in de buurt.

16 juni 2021

Gratis Bosch-ruitenwissers (t.w.v. €59,90)

bij elke herstelling of vervanging die je boekt t.e.m 30 juni.
Deze actie eindigt over: