Je auto wassen als een pro: 6 ultieme tips

Je auto wassen doe je het beste met de hand én met de juiste producten. Zo houd je je voertuig schoon én krasvrij en ga je voor een streeploos en glanzend resultaat. Dankzij de tips van onze experts was jij je auto als een pro!
auto_poetsen

1. Verwijder insecten met zeepsop en een panty

Is je auto besmeurd met vliegen en andere insecten? Die zie je vaak op de voorruit, motorkap en zijdeuren. Wat je dan absoluut niet mag doen: ze wegkrabben. Wat wel? Neem een oude panty en een emmer met water en zeep. Dompel de panty onder in het sopje en wrijf zachtjes over de vastgeplakte insecten. Die verdwijnen in een wip – zonder één krasje! Ook onze Riwax Insect Clean is een echte aanrader. Die verwijdert moeiteloos alle insecten, olie en vet.

2. Gebruik keukenpapier om vogelpoep weg te krijgen

Gebruikten vogels je mooie auto als openbaar toilet? Bah! Gelukkig bestaat er een slimme truc om die vieze cadeautjes snel en eenvoudig te verwijderen. Leg een velletje keukenpapier op de vogelpoep en spuit daarop een beetje water. Veeg dan zachtjes de vuile plek weg. Zeker niet krabben! Je zult zien: de uitwerpselen verdwijnen als sneeuw voor de zon.


3. Houd je auto stofvrij: met een schroevendraaier!

Je auto stofvrij houden is een flinke uitdaging. Waarom? Stof kruipt overal: in het kleinste spleetje, gaatje en kiertje. Toch kun jij jouw auto wel degelijk laten glimmen als een spiegel – inclusief elk ‘onbereikbaar’ plekje. Hoe? Neem een schroevendraaier met een platte kop en draai er een stofdoek rond. Gebruik de met stof omwikkelde kop en verwijder zo het best verstopte stofpluisje.

Heb je lederen autozetels? Behandel die geregeld met Riwax Leather Lotion. Dat speciale balsem voedt en onderhoudt leder optimaal. Spot je een klein vlekje? Was dat snel en eenvoudig af met Riwax Leather Cleaner. Ontdek nog meer tips die het interieur van je auto fris houden.

4. Poets je koplampen met tandpasta

Was je koplampen niet zomaar met water en een doek. Wil je ze echt laten schitteren? Gebruik dan tandpasta. Knijp een flinke dot tandpasta op je koplamp en wrijf die open met een zachte doek. Poets zacht tot alle wit is verdwenen. Het resultaat? Een stralende en blinkende koplamp.

Carglass® biedt kwaliteitsvolle carwashproducten die je auto optimaal opfrissen en onderhouden. Van ruitenwissers tot ruitenreiniger, van microvezeldoekjes tot lederwax – en veel meer. Ontdek hier alles wat je nodig hebt voor het onderhoud van je auto. Hoe?

  1. Bestel je carwashproducten online.
  2. Haal ze op bij je gekozen Service Center.
  3. Betaal pas bij ophaling.

riwax


5. Voorkom strepen na het wassen

Je auto wassen in de zon is dubbel zo fijn. Toch doe je dat beter niet. Waarom? Achteraf krijg je lelijke droogstrepen. Was je auto dus altijd in de schaduw voor een mooi resultaat. Ben je op zoek naar een professioneel en steengoed autowasproduct? Probeer dan zeker Riwax Car Shampoo. Die is mild voor lak én reinigt uitstekend.

6. Vermijd lelijke strepen door je ruitenwissers

Laten je ruitenwissers doffe strepen op je voorruit achter? Neem dan een zachte doek en spuit er een beetje Riwax Glass Clean op. Wrijf daarmee je wissers schoon. Zo heb je weer een perfect helder zicht op de weg.

Geef je auto een professionele opfrisbeurt met de carwashproducten van Carglass®.

Nog meer tips? Check hier al onze schoonmaaktips.