Verwarmde voorruiten

Niet alleen in uw achterruit zitten verwarmingsdraden.

Ook sommige voorruiten hebben verwarmingsdraden tussen de glaslagen zitten. In de achterruit ziet u de verwarmingsdraden meteen zitten, maar in de voorruit zijn ze veel subtieler. Dat heeft te maken met het soort glas van een voorruit en een achterruit. De voorruit bestaat uit twee lagen glas en de verwarming zit tussen de twee lagen in, de achterruit is enkelglas. De verwarmingsdraden liggen daar op het glas. U kan die draden aan de binnenkant van het glas voelen.

Wist u dat er een nieuwe technologie is die gebruik maakt van een zilverfolie die tussen de lagen van de voorruit ligt? Hierdoor wordt de voorruit als geheel verwarmd. Dit maakt de ruit mooier, maar het is een stuk duurder.

Moet uw verwarmde voorruit vervangen worden? Dan zit deze optie natuurlijk ook in uw nieuwe voorruit.

Voorruitverwarming

 

Meer weten over de technologie achter de voorruit

Voorruit vervangen

Hebt u een barst in uw voorruit? Carglass® gaat altijd eerst na of we de schade aan uw voorruit kunnen herstellen. Een klein sterretje in de voorruit kan meestal nog worden hersteld, maar in sommige gevallen is een vervanging van de voorruit de enige oplossing. Wanneer dient een voorruit vervangen te worden? Indien:
  • uw raam gebarsten is
  • het sterretje in uw voorruit groter is dan een muntstuk van 2 euro
  • het sterretje in uw voorruit binnen de 6cm van de rand van het raam zit

In de andere gevallen kunnen we uw voorruit waarschijnlijk herstellen.

Als een voorruitvervanging noodzakelijk is zal ook uw nieuwe voorruit voorzien zijn van dezelfde technologie en specificaties als uw oorspronkelijke voorruit. Alle onderdelen (sensoren, camera’s, lidars) zijn van originele kwaliteit.

 

Maak een afspraak