Insecten op de voorruit van je auto? Verwijder ze in een wip!

Eindelijk: zomer! Het vrolijke seizoen van zon, terrasjes en lange avondwandelingen. Maar ook van … insecten. Na een rit op de autosnelweg is je autoruit bekogeld door muggen en vliegen. Heeft je wagen enkele uren in de zon gestaan? Dan krijg je een smerige plakboel. Die krijg je er niet zomaar af. En ruitenvloeistof sproeien, maakt het alleen erger. Hoe verwijder je de insecten dan wél? Onze Carglass® experts geven jou vijf slimme tips.
insecten20op20voorruit

Tip 1: Water

Staat je auto nog niet zo lang in de zon? Wrijf hem dan onmiddellijk schoon met een natte doek. Zo verwijder je meteen alle insecten en geef je vastkoeking geen kans. Let wel op met zand: spoel dat eerst weg om krassen te vermijden.

Tip 2: panty

Heeft je auto al even staan braden in de zon? Dan wrijf je de verharde insecten niet zomaar meer weg met water. De verrassende oplossing? Een panty! Wind die rond een spons. Maak een sopje in een emmer en … schrobben maar. Het nylon van de panty weekt de insecten los – zonder krassen. En vliegjes van je koplampen verwijderen, doe je zo.


Tip 3: warm water

Geen panty in huis te vinden? Dan biedt warm water de uitkomst. De werkwijze is heel eenvoudig:

  • Dompel een doek onder in heet water.
  • Laat die een half uur weken op de vastgeplakte insecten.
  • Spoel alles weg met schoon water.

Tip 4: appel

Spot je toch nog insectenrestjes? Wrijf die dan goed in met een halve appel. Het vruchtzuur lost alles op. Daarna wrijf je je autolak gemakkelijk schoon met een zachte spons en water.

Tip 5: professionele Carglass® producten

Kies je liever een kordate aanpak? Klaar dan de klus met onze professionele en kwaliteitsvolle producten.

  • De Riwax Insect Clean is een eersteklas insectenverwijderaar. Het reinigingsmiddel laat je voorruit en autolak meteen weer blinken.
  • De autoshampoos van Carglass® zijn krachtige carwashproducten die komaf maken met het kleinste vuiltje.
  • Doe je Safe & Shiny Perfect View in je ruitensproeiervloeistof? Dan verwijder je met gemak hardnekkige beestjes – zeker in combinatie met goede ruitenwissers.