Gepantserde wagens: vervanging van je kogelwerende glas

Je ziet ze vooral op televisie – of dat dacht je toch. Met hun kogelwerende glas zijn ze bestand tegen elke kogelregen of handgranaat: gepantserde wagens. En wie verschuilt zich achter hun donkere vensters? Jij denkt vast aan de koning, een belangrijke politicus of muzikale wereldster.
cor_dsc7698

Toch kiezen ook particulieren almaar vaker voor een auto met kogelvrije ruiten. De interesse kent een enorme groei sinds de aanslag op Charlie Hebdo en de ontvoering van een Duitse miljonairsdochter. Maar wat als je kogelwerende autoramen beschadigd zijn? Kun je bij Carglass® terecht voor een herstelling of vervanging?

Kenmerken van een gepantserde auto

Tegenwoordig ziet een gepantserde wagen er heel alledaags uit. Hij valt helemaal niet op in het verkeer en dát is precies de bedoeling. Je merkt pas het verschil als je je vergaapt aan de indrukwekkende snufjes:

  • Moet je vluchten? Dan komen de fel knipperende waarschuwingslichten en sirene van pas.
  • Zijn je banden lek geschoten? Dan rijd je probleemloos verder met je ‘run flat’-banden.
  • Wordt er een aanslag gepleegd? Dan zit je veilig in je bepantserde passagiersveiligheidscel.
  • Gaat het om een gasaanval? Dan schakel je de speciale luchtventilatie in.

In theorie kun je elke auto van bepantsering voorzien. Alleen té kleine wagens kreunen onder het gewicht van het dikke staal en kogelvrije glas. Hun onderstel en aandrijving zijn niet voorzien op die extra kilo’s. De zwaarste beveiliging is alleen haalbaar wanneer je kiest voor een gepantserde auto die volledig in de fabriek is gebouwd.

Rij je met een gepantserde wagen? En zijn je ramen beschadigd? Ga dan bij Carglass® voor de vervanging van je kogelwerende autoruit. Gewone autoruit herstellen of vervangen? Dat kan natuurlijk ook. Maak nu je afspraak.

Zijn kogelvrije autoruiten veiliger?

Kogelvrije ramen zijn speciaal ontwikkeld om kogels en explosies te weerstaan. Maar zijn ze ook veiliger bij de impact van een verkeersongeluk? Absoluut. Kogelwerend glas incasseert de zwaarste impact en breekt bijna nooit. Dus heb je jezelf buitengesloten? Dan zit je met een probleem.

Vervanging van kogelwerende autoruiten

Almaar meer automerken pakken uit met gepantserde modellen. Denk maar aan de succesvolle lanceringen van Volvo, Ford, Skoda en Mercedes. Toch blijft de keuze op dit moment nog beperkt. Want veiligheid heeft ook haar prijs: de gepantserde Mercedes S-klasse kost bijvoorbeeld vijf keer zoveel als de instapklasse van de Mercede S-klasse.

19 oktober 2021